Cart:

0
You have no items in your shopping cart.

0

Batik 9

Availability: Out of stock

€44.95

Quick Overview

Deze batik komt uit Madura Indonesia. Dit is hand geschilderd. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van kleding, voor het maken van sierkussentjes of huisdecoratie.


Materiaal : Katoen


Afmeting : 218 cm x 105 cm


Wasvoorschrift : 30' C kreukherstellend, separaat wassen


 

Details

BATIK bestaat al heel lang, maar is nog steeds niet uit de mode. Het wordt gedragen door leden van koninklijke families op chique recepties, maar ook door kooplui op de markt. Batik is mooi, kleurrijk en ongelofelijk gevarieerd.

Batik heeft een lange geschiedenis en hoort in Indonesië bij het leven en de cultuur. Voor de productie ervan wordt een speciale techniek gebruikt. Inmiddels zijn vergelijkbare stoffen over de hele wereld populair.

Van origine wordt batik gemaakt met behulp van een canting, een klein koperen instrument gevuld met vloeibare was. Hiermee worden handmatig ingewikkelde patronen op een stuk stof getekend. Als de was gedroogd is, wordt de stof geverfd. De delen die met was zijn behandeld, nemen geen verf op. Het proces wordt met verschillende kleuren verf herhaald om levendige motieven te creëren.

Materiaal : 100% Katoen

Lengte : 218 cm

Breedte : 105 cm

Wasvoorschrift :

Wasbaar op 30'C

Niet bleken

Drogen in de droogtrommel op kreukherstellend

 

 

Product Tags

Use spaces to separate tags. Use single quotes (') for phrases.